25. juni 2019 0 Comments Uncategorized

Smärta, behandling och din ekonomi

Det kan i vissa tillfällen vara en dyr historia att ha ont. Du kanske har gått runt med värk i lång tid och vet inte helt vad som är orsaken till din värk. Kanske har du testat iläggssulormen vet inte helt om det är något för dig? Kanske har du testat naprapat eller akupunktör? Alla dessa alternativa behandlingar är som du vet inte billiga. Tänk därför efter noggrannt vad som passar dig bäst innan du kastar dig ut i ännu en dyr behandlingsform. Iläggsulor kan i vissa tillfällen hjälpa. Även om du inte har ont i foten kan denna typ av hjälpmedel ibland hjälpa till att avlasta andra delar av kroppen.

Iläggssulor pronation:

Kanske har du märkt att iläggssulor är helt rätt grej för dig. Då är det bara att fortsätta med det. Kör på med det som fungerar!  En ortopedskomakare brukar kunna vara behjälplig på detta område. Du ska vara säker på vad som är ditt problem så be om råd. Kanske behöver du iläggssulor mot just pronation.

Iläggssulor hälsporre:

Ett annat vanligt problem som kan orsaka smärtor är om du lider av hälsporre. Tala med din läkare om du misstänker detta.

Inlägg nedjsunken framfot:

Ett annat vanligt problem som alltför många lider av. Tala med din läkare innan du eventuellt bekostar inlägg.

Kanske har du efter att ha testat av en massa inlägg ändå inte kommit fram till den bakomliggande orsaken till dina smärtor? Kanske har du varit hos läkare? Då kan det vara dags att ta steget vidare till en specialistläkare. Det är som nämnt ofta dyrt att gå till diverse alternativa behandlingar att det kanske är en idé att gå vidare med exempelvis magnetröntgen för att verkligen få klarhet i problemet. Det ger i vissa fall klarhet i om du ska gå vidare med operation. Kanske har du lagt en massa pengar på massage men det har inte hjälpt? Då är det dags att ta steget vidare. Förutom att det kan vara dyrt att bli kvitt sina smärtor på detta sätt kan det också vara väldigt uttröttande att gå runt med smärtor i lång tid. Det blir uttröttande både fysiskt men också mentalt. Det kan vara tillfället om du till exempel lider av diskbråck och har gått runt med detta problem i lång tid. Då kan det i vissa tillfällen vara bättre att genomgå en operation istället för att gå runt och lida i flera år. I några tillfällen kanske  din läkare ordinerar ut smärtstillande medicin. Det kan i sådana situationer  vara förnuftigt att följa din läkares råd.

Är det oklart vad orsaken till smärtorna är så var inte rädd för att fråga, fråga och till sist fråga. Det är jätteviktigt att få bra råd i en sådan situation. Det är heller inte alltid du behöver betala full pris för alla behandlingar. I vissa tillfällen kanske din försäkring täcker vissa behandlingar och andra gånger är det staten. Kolla upp dina rättigheter och vad du kan få ersättning för. 


Share: