21. juni 2019 0 Comments Huset

Är du på jakt efter ett nytt hus?

Kanske har du och din familj växt ur lägenheten i stan och tycker att det är dags att flytta i hus? Det finns många saker man ska vara uppmärksam på vid ett sånt tillfälle. Se igenom alla detaljer om ditt kommande hus innan du skriver under. Det finns tyvärr olyckliga exempel där husköpet har varit mindre lyckat. Ett exempel är köpare som har köpt hus med tak innehållande asbest utan att de har tänkt in kostnad för sanering. Andra saker att förhålla sig till:

-Se även över energimärkning. Det är inte roligt att ”elda för kråkorna” . Kanske är huset i behov av isolering och då ska man inräkna denna kostnad i sin kalkyl.

-Ta reda på vad du har för grannar. Om du har familj kan det vara skönt att ha likasinnade grannar. Det kanske inte är så kul om det exempelvis ligger ett studentkollegie vid sidan av ditt hus.

– Hur är det med förorening i marken? Detta är en ytterst relevant fråga om du har små barn.

-Hur är det med vägar i närheten? Detta är viktigt att kolla upp på grund av flera saker, dels ljudnivån men också hur det ser ut med halten av förorening. Även trafiksäkerheten spelar in när man har familj.

-Som tidigare nämnt, se igenom all information omkring byggnadsmaterial för att undgå asbest och andra farliga byggmaterial. Radon är också något du ska kolla upp. Det finns dock olika åtgärder man kan sätta in för att avhjälpa radon. Hör dig för med en specialist om det är fallet att du har ett radonhus.

Det finns såklart massor med andra saker att tänka på när du ska köpa hus men följer du dessa råd är du på bra väg mot ett lyckat husköp. Lycka till!


Share: