18. februari 2022 0 Comments Uncategorized

Kan ett resekort vara ett bra val?

Kreditkort har idag en massa olika benämningar som så att säga talar om vad de passar bäst att användas till. Ett vanligt kreditkort idag, det är det som kallas för resekort. Som det hörs på namnet, så är detta kreditkort ett bra val om det är så att man ofta är ute på resande fot.

Ett resekort är ofta fyllt med förmåner som har med resor att göra, så väl som att det ofta går att få rabatter på flyg, hotell och annat som är inom samma nisch. Sedan brukar det även vara så att i ett resekort finns det olika smarta bonussystem och även extra reseförsäkring.

En del exklusivare resekort, oftast då med en hög årsavgift, de ger riktigt fina förmåner i form av tillgång till lounger på olika flygplatser och så kallad concierge service.

Resekort går att få via flygbolag till exempelvis via Norwegian och SAS men det finns även ”vanliga” kreditkortsutgivare som även de har resekort.

Om det är ett resekort som du intresserad av, så se till att fundera på vad det är som passar dig bäst och jämför dem sedan mot varandra.

Vem har nytta av ett resekort?

Ett resekort är bra för den som reser minst ett par gånger per år, så att det så att säga lönar sig att ha det. Om du bara reser nån gång, vartannat år, så kan det vara smartare med en annan typ av kreditkort.

Du som reser väldigt mycket, kanske till och med jobbet, för dig kan det löna sig med att ha ett resekort med lite högre årsavgift och exklusivare förmåner som lounge access och concierge service.

Vad har resekort för fördelar?

Ett resekort har rätt så många bra fördelar! Dels fördelen, som alla kreditkort har, att du har en summa i kredit att kunna använda när och hur du vill. Men sedan så har resekort även en hel del annat som är bra. Bland annat är det vanligt att de kommer med ett lojalitetsprogram eller ett bonusprogram. Ofta så innebär detta att du kan samla poäng som sedan kan bytas mot hotellnätter, uppgraderingar på flyget, resor med mera.

Sedan har resekort så att du kan få ett avbeställningsskydd om du betalar minst 50–75 % av resans kostnad med kortet.  Resekort samt även andra kreditkort har även en reseförsäkring som är ett bra komplement.

Andra fördelar med ett resekort är att många av dem har så att du kan få tillgång till olika rabatter eller erbjudanden. Bland annat kan det bli billigare att hyra bil eller att du kan få rabatt på resor och hotell.

Något som kan vara bra med ett resekort, det är de som erbjuder låga, eller inga uttagsavgifter i utlandet samt låga valutapåslag.

Jämför olika resekort

Om du känner att ett resekort skulle passa dig bra, se till att jämföra de olika alternativ som finns. Det kan du få hjälp med via hittakreditkortet.se som listat upp dem på bra sätt! Det gör det enklare att hitta rätt kort för dig!


Share: