9. februari 2020 0 Comments Uncategorized

När du jobbar hemifrån

Det är en hel del att tänka på, om man brukar jobba hemifrån. Det är förmodligen skönt att ha några dagar hemma, istället för på kontoret med pratglada kollegor. Handen på hjärtat så är det inte alla man kommer lika bra överens med, och det kan vara stressigt på kontorsgången. Detta slipper du hemma.

Istället är det andra, praktiska, saker du ska ha på plats. Kanske kan du inte investera i alla de ergonomiska hjälpmedlen som finns på kontoren idag, men det är ändå några minimikrav du bör uppfylla. Det sliter på kroppen att sitta vid en dator en hel dag.

Det är inte här att loppisfynden ska tas i bruk, utan här är det ergonomiskt korrekta möbler som gäller. Det finns ett undantag. Ett höj- och sänkbart skrivbord är både tungt och dyrt. Har du ett bra statiskt skrivbord i rätt arbetshöjd, kompletterar du istället detta med en gammaldags skrivpulpet. Ställ den i vinkel med skrivbordet, så att du kan lyfta upp laptoppen på pulpeten och resa dig upp för att jobba vidare, stående.

Arbetsdator

Har du fjärrskrivbord på laptoppen kan du bara logga in och komma åt allt du behöver från din laptop. Det kan dock vara en bra idé att investera i en dockningsstation, skärm som går att ställa in i höjden, samt en ergonomisk mus. Din kropp kommer att tacka dig för detta. Något som inte ställer krav till ergonomisk korrekthet däremot, är skrivaren. Här är det helt andra krav som gäller. Fundera på vilka behov du har. Ska du kunna skriva ut snygga färgrapporter, eller behöver du bara få ut en kladd som du kan skriva några minnesstolpar på? Ta dig en titt på nätet och se om inte du hittar en bra skrivare test Titta igenom den och läs på om de olika möjligheterna, innan du skaffar dig en skrivare.


Share: