5. februari 2020 0 Comments Ekonomi

Samla lån utan uc och spara mycket pengar

De flesta som lever i det moderna samhället håller ett högt tempo på livet. Det är väldigt mycket man vill hinna med och det är väldigt mycket man vill göra varje dag. Samhället innehåller otroligt mycket förväntningar på att man ska uppleva vissa saker och att man ska hinna med så väldigt mycket. Om man dessutom har familj så är det familjemedlemmarna som också ska hinna med en mängd saker. Dessutom bombarderas vi dagligen med budskap om vilka fantastiska produkter det finns att köpa och hur dessa produkter kommer att göra våra liv så mycket bättre.

När man lever mitt i detta enorma brus av aktiviteter och köpmöjligheter är det mycket lätt att man tar ett lån för att klara av att finansiera allt detta. Hinner man sedan inte med att betala av detta lån i tid är det lätt hänt att man tar ett lån till och sedan ännu ett. Det som kan hända då är att man hamnar i en skuldfälla som är svår att komma ur. Det finns dock sätt att återta kontrollen, särskilt om man fått en betalningsanmärkning. Ett av de sätten är att samla lån utan uc. Mer om det nedan.

Så fungerar privatlån

Innan vi diskuterar att samla lån ska vi beskriva vad ett privatlån är. De lån som man tar för privat konsumtion kallas för privatlån men de har också andra namn som till exempel smslån, snabblån, kontantlån med mera.

Ett privatlån är mycket lätt att ansöka om och eftersom säkerheten för lånet utgörs av en persons inkomst är det möjligt för nästan alla personer att få privatlån beviljade. Eftersom det också är möjligt att använda pengarna man lånar till vad som helst är det inte alltid säkert att pengarna används på produktiva sätt.

Alla som lånar kan hamna i en skuldfälla

När man tagit lån flera gånger kanske man hamnar i en situation då man tar ett lån för att täcka kostnaderna och återbetalningarna på ett tidigare lån. Att göra det är ett mycket dåligt tecken för det är det första tecknet på att man håller på att hamna i en skuldfälla. En skuldfälla är en situation då man sakta men säkert tappar kontrollen över sin privatekonomi och börjar få väldigt höga månatliga kostnader för sina lån. Det är väldigt lätt hänt att en sådan situation helt och hållet spårar ur och då finns det risken att man får en betalningsanmärkning och ett skuldsaldo hos Kronofogden. Har man fått en betalningsanmärkning är det i stort sett omöjligt att få nya lån. Det är oftast inte heller möjligt att få ett abonnemang på en mobiltelefon, hyra en lägenhet med mera.

Om man hamnat i en sådan situation ska man omedelbart ta kontakt med sin långivare och ärligt förklarat vilken situation man hamnat i. Det kommer säkert inte att vara första gången en långivare möter en sådan situation och det som denne kommer att föreslå är helt säkert först och främst att du tar ett så kallat samlingslån.

Vad innebär det att samla lån

Ett samlingslån innebär att man tar ett nytt lån för att ersätta alla befintliga lån. Eftersom långivaren i detta fall styr ändamålet med lånet – att betala tillbaka alla befintliga lån – kan man ofta få ett samlingslån utan uc. Att man kan få ett lån trots att man har en betalningsanmärkning beror på att långivaren genom att ge dig ett samlingslån hjälper dig att ta dig ur skuldfällan.

För det som händer när du tar ett samlingslån är att alla de månadsavgifter du betalar för dina befintliga lån ersätts med endast en avgift.


Share: