1. november 2023 0 Comments Huset

En privatlärare för läxhjälp i matte ser till att elever når studiemålen

Det är oftast ett ämne som många elever efterfrågar läxhjälp i och det är matematik. Då finns läxhjälpsföretaget SmartStudies som specialiserar sig på att ge mattehjälp. Man kan söka stöd inom ämnet oavsett utbildningsnivå, så det finns hjälp att få för grundskolan, gymnasiet, universitets- och högskolenivå. Läs mer här om företagets läxhjälp och hur det fungerar med en studiecoach. 

Med läxhjälp får man en skräddarsydd studiecoach

Varje elev får alltid en noggrant utvald studiecoach som passar för just dem. Organisationen ser till att ta reda på vad det är man vill ha hjälp med, om man skulle vilja fokusera på något speciellt i den kursen, hur man känner inför ämnet och ifall man har några önskemål om sin studiecoach. Med en utförlig behovsanalys gjord kommer en utbildningsspecialist kunna påbörja arbetet med att välja ut en privatlärare. 

Man kan alltid säga till om man vill att företaget ska välja ut en annan studiecoach åt en. Ibland kan det vara så att personkemin inte kändes rätt. Då är det bra att man får en annan. Det är nämligen lika viktigt att man har en person som man känner sig bekväm med och som man känner förstår en. 

Fysisk eller online läxhjälp i matematik

Alla föredrar att studera på olika sätt. Vissa gillar att kunna sitta hemma, andra att studera på en annan plats. Med läxhjälp så kan man därmed välja om man vill träffa sin studiecoach för fysiska lektioner eller få studiehjälp online. 

För de fysiska lektionerna kan man välja att ses antingen på ett bibliotek eller att ens personliga studiecoach kommer hem till en. Man kan också testa sig fram för att se vad som fungerar bäst. Annars så finns alternativet online. Då behöver varken eleven eller studiecoachen åka iväg för att kunna ses. 

Läxhjälp finns i flera skolämnen 

Även om det är mattehjälp som organisationen fokuserar på så går det att få läxhjälp i övriga skolämnen. Allt ifrån samhällsvetenskap, naturvetenskap och språk. Organisationen har flera tusentals anställda studiecoacher. Vissa har mycket goda kunskaper inom ett ämne, andra kan hjälpa till i flera. 

Som elev kan det vara så att man gärna vill ha hjälp inom mer än ett ämne och då kommer det att väljas ut en studiecoach som möter ens behov. 

Eleverna lär sig också vikten av en bra studieteknik med läxhjälp

Att plugga effektivt är en mycket bra förmåga och det hjälper en väldigt mycket i ens studier om man vet hur man ska lägga upp sitt arbete. När man får hjälp av en studiecoach så kommer han eller hon att fokusera på att förbättra elevens studieteknik. 

Det finns många olika metoder och tips som kan hjälpa en. T.ex ska man lära sig att fokusera under en kortare period och sedan vila än att sitta timmar i sträck. Sitter man i timmar kommer man bara göra det halvdant. Studieteknik handlar inte bara om vad man gör under pluggstunden, utan det handlar också om vad man gör utöver det. Att skapa sig en bra dygnsrytm och att man sover ordentligt är exempel på det. Mer kommer man att lära sig om detta med läxhjälp och studiecoach.


Share: