10. maj 2019 0 Comments Huset

Kan man sälja heminredning med influencers?

Sociala nätverk har ändrat sättet vi får information på. Uppkomsten av så kallade influencers är ett tydligt bevis på detta. Vi vänder oss inte längre till företag för att få informationer eller idéer till vad vi ska skaffa oss. Vi vänder oss till varandra, till andra människor, framförallt till människor vars åsikter vi respekterar och litar på. Fokus har flyttats till individer och vi är betydligt mera uppmärksamma, när vi känner att någon vänder sig direkt till oss. Motsatt om vi serveras någon försäljningsstrategi från ett mer eller mindre ansiktslöst företag. Vi lyssnar hellre på riktiga människors åsikter. Det känns mera äkta. Även om de skriver om en specifik produkt är det deras egna ord som inte dikterats av någon marknadsföringsavdelning, utan en avspegling av deras egen upplevelse.

Gillar du heminredning?

Då har du kanske redan flera bloggare eller instagrammare som du följer? Kanske du har din egen återförsäljning av dekorationer du importerat? Det kan vara väl värt försöket att kontakta en influencer marketing till heminredning

En bloggare kan ha använt många år på att bygga upp en följarskara. Ett sådant förtroende kommer inte gratis och det är inte något som en väletablerad influencer är villig att riskera. Ska du kunna använda dig av influencers, ska du ha en produkt som är värd att skriva om.

Får du tag på en influencer som passar till din kundgrupp, kan du få fram mycket bra innehåll. Vi pratar inte bara om innehåll som din influencer skapar, utan även sådant som deras läsare skriver i kommentarerna. Om din influencer har skrivit något där en av dina produkter ingår och en av läsarna sedan bekräftar detta i en kommentar, har du verkligen uppnått något. Det är här att dina produkter börjar tala för sig själva. När texterna därute får sitt eget liv och sprids helt oberoende av dig.


Share: