22. juli 2020 0 Comments Huset

Rusta upp uteplatsen för fina sommarkvällar

Inför sommaren är det helt klart dags att ta tag i trädgården, och i centrum för aktiviteterna i trädgården ska uteplatsen befinna sig. Det är på uteplatsen som familjen samlas för att umgås, det är dit man bjuder in sina vänner om somrarna för att ha lite trevligt, det är också på uteplatsen som man kanske kan få lite tid för sig själv och kan koppla av lite.

För att få till den där avslappnade uteplatsen som man drömmer om måste man förstås tänka till lite på vilka utemöbler som passar bäst på terrassen. Det gäller att tänka sig för här lite för det kommer att bli ett val mellan funktion och stil, en kompromiss som alltid är lite svårt att göra.

Mer information om utemöbler hittar du här: https://www.vidaxl.se/g/4299/utemobler

Hur kan man gardera sig mot vädret?

Förutom möblerna så är det förstås så att man bör tänka på hur de svenska somrarna faktiskt är, egentligen är alltså. För oavsett hur mycket man romantiserar barndomens somrar så är det svenska vädret allt annat än pålitligt. Det är mycket vanligt att det regnar stora delar av sommaren och om det inte regnar för tillfället så kan regnet komma när som helst.

För att klara av den utmaningen så är det så klart en bra idé att bygga in hela eller delar av uteplatsen. Men även där behöver en kompromiss göras. För det är trots allt så att bygger man in uteplatsen på ett sätt som gör att den blir helt vädersäker så är det ingen riktig uteplats längre, då är det bara ett nytt vardagsrum. Det går att få lite flexibilitet när det gäller utbyggnaden dock. Man kan till exempel ha skjutdörrar och ett tak som man kan justera lite. Man kan också välja att bara bygga in halva uteplatsen. Då behåller man uteplatsens flexibilitet.


Share: