10. juli 2020 0 Comments Utrustning

Hur du och din partner håller ert förhållande i liv

Alla relationer går igenom, eller kommer att gå igenom en berg-och-dalbana av känslor. Det kräver arbete, engagemang, disciplin och en vilja att anpassa sig och förändras ihop med sin partner. Oavsett om ni precis ingått i ett förhållande eller redan varit ihop i några år, så kan det krävas att man vidtar åtgärder för att bygga en sund relation. Varje relation är unik, men vad som definierar en hälsosam relation är helt enkelt ett gemensamt mål för hur man vill att relationen ska se ut.

Det kan verka tufft, men älskar du din partner och inte kan tänka dig ett liv utan henne eller honom, så tycker vi du ska läsa vidare. Här tipsar vi om olika små vardagstips att ta åt er för att göra ert förhållande mer meningsfullt och spännande.

Spendera fysisk tid ihop

Man blir förälskad av att titta och lyssna på varandra. Om ni fortsätter att lyssna och titta på varandra som ni gjorde i början av förhållandet, kan ni upprätthålla kärleken som fanns från start. Ni minns förmodligen hur det var att vara nykära, allt verkade nytt och spännande och ni spenderade förmodligen mycket tid bara på att planera saker ni vill göra ihop. Men ju längre tiden går, desto mer saker kommer emellan, som arbete, familj och andra förpliktelser. Men det är viktigt att man har fysisk tid ihop, inte bara över samtal eller sms.

Prova något nytt tillsammans

Att testa nya saker ihop kan vara ett roligt sätt att umgås och göra saker mer intressanta. Det är viktigt att inte bara testa en ny restaurang eller att åka på en dagsutflykt, men även att testa nya saker i sängen. Prata med varandra och hör vad den andra vill testa på. Om ni är intresserade av att utforska med andra par, finns det hemsidor som IX där man kan hitta andra, likasinnade par. Oavsett, krävs det att ni noggrant pratar om det innan och ser till så att både parter är med på det.

Var beredd på upp- och nedgångar

Det är viktigt att ni förstår att det finns upp-och nedgångar i varenda förhållande. Ni kommer inte alltid att gilla varandra, och ni kommer att bråka. Men djupt inne vet ni att ni alltid älskar varandra. Det kommer även hända att en av er kämpar med andra problem, och det kan göra det svårt att förhålla sig till varandra. Olika människor hanterar stress på olika sätt, och då kan missförstånd snabbt vända till frustration. Därför är det extremt viktigt att ni pratar ihop, ger varandra tid ifrån varandra men ändå alltid finns där för varandra.


Share: