30. mars 2020 0 Comments Huset

Hitta rätt säng hos bedzzz

Efter en lång dag på jobbet är det mer viktigt än någonsin att få en god natts sömn. En dålig sömn leder lätt till att följande dag jag blir mindre produktiv, sämre och inte alls rolig för dig eller din omgivning. Att hitta rätt säng att sova i är därför extremt viktigt för ditt välmående och för att folk runt omkring dig också ska kunna arbeta och leva på ett bra sätt.

Bedzzz.se säljer sängar online i olika storlekar, märken och varianter som passar alla. De hjälper dig hitta rätt möbler till ditt hem. Dessutom har de inredningsguider där du kan få inspiration till ditt hem. De hjälper sina kunder att hitta inspiration och rätt produkter för hemmet samt ger rådgivning kring inredning för att kunden ska kunna få ett behagligt och trevligt hem.

Minska risken för ryggproblem med rätt säng

En vanlig fråga till kiropraktorer är om råd för val av sängar och madrasser. I själva verket finns det ingen lösning som passar alla. Att välja rätt säng för just dig kan minimera de faktorer som kan leda till eller förvärra ryggsmärtor. Forskning från Storbritannien gjorde 2011 visade att 41% av kvinnorna och 36% av männen sa att av de som upplever ryggsmärta att deras smärta kunde härledas till nattens sömn. Hade de sovit bättre så hade de också mindre ryggsmärtor och vice versa.

Vi människor har olika vikt, form och storlek men vi har en sak gemensamt; vi tillbringar mer än en tredjedel av våra liv i sängen. Därför bör vi välja vår säng med omsorg och noggrant. Vad är då bättre, en hård eller mjuk madrass? Den bästa madrassen är en ”stödjande” madrass – vilket kan vara både en mjuk eller en hård madrass. Hur vet jag vilken som är rätt madrass för mig? Om du ligger på sidan i sängen ska ryggraden vara parallell med madrassen och ryggraden ska inte sjunka (sängen är då för mjuk) eller i en båge uppåt (sängen är då för hård).


Share: