12. augusti 2019 0 Comments Huset

Tid till att flytta hemifrån?

Är du färdig med gymnasiet och har tagit ett par sabbatsår? Då kanske det är dags att flytta hemifrån på riktigt. Då kan det vara bra att göra sig vissa överväganden. Det kan vara en bra idé att göra sig vissa tankar om hur mycket pengar man vill och kan lägga på sin flytt. Gör du det undgår du att komma i problem senare. Det är såklart inte det enda du ska tänka på när du ska flytta hemifrån. Tänk igenom innan du flyttar hur du vill inreda din lägenhet så att du är ordentligt förberedd.

-Tänk praktiskt. Det är inte alla inredningsdetaljer som är lika spännande men dock nödvändiga. Billiga mörkläggande hissgardiner är nog bland det första du ska införskaffa dig om du vill säkra dig en god natts sömn. Det är superirriterande att flytta och inte få sin nattsömn för att du inte tänkt på en så viktigt detalj.

-Vad vill du ha för stil? Är retro din grej? Då kan det vara en bra idé att besöka loppmarknader och andra butiker med äldre möbler innan du flyttar. På så sätt kan du ”sondera terrängen” och se vad saker och ting kostar.

-Kanske är det något som behöver renoveras i lägenheten innan du flyttar in? Gör en ordentlig inspektion innan så du vet om det är nödvändigt att du exempelvis behöver slipa golv eller måla innan du flyttar in. Det kan också vara en bra idé att se att armaturer är intakta så att duschen helt plötsligt inte fungerar som den ska. Vem har inte varit med om en tillkalkad blandare och helt plötsligt står man och duschar i kallt vatten? Det vill du nog gärna undgå.

Följer du dessa råd kan du nästan vara säker på att din flytt blir en succé!


Share: