5. augusti 2019 0 Comments Elektronik

Ny eller begagnad Iphone?

Främsta orsaken att titta på en begagnad iphone är nog ekonomin. Det finns onekligen en slant att spara här. Men även miljön mår bra av att man återanvänder elektroniken. Funderar du på att fira semestern på Gotland istället för Thailand av miljöhänsyn, är det också begagnat som gäller, när du handlar ny telefon.

Vi har ett par användbara tips, som vi hoppas hjälper dig att hitta rätt i djungeln.

Detaljer att tänka på

Skärmen ger dig en bra bild av telefonen. Även en liten kosmetisk repa kan indikera andra skador inne i telefonen. Är det en större skärmskada, hoppar du över den telefonen. Det är för dyrt att byta skärm, hela poängen med att spara pengar kan åka här. När du ändå närstuderar Iphonen, så ta dig även en titt på hörnen. Det är inte alltid skärmen som tar skada av ett fall. Sprickor i hörnen är också varningstecken.

Ska batteriet bytas med det samma, spar du inte heller så mycket på att köpa begagnad elektronik. Batteriet kan du undersöka ganska enkelt, om bara du tittar på en iOS12 eller därifrån. Inne i Settings hittar du Battery och Battery health. Här får du reda på hur Iphonens batteri mår. Står det 100% är det perfekt. Står det 50% ska du nog inte köpa den telefonen. Ju lägre procent, desto sämre batteriskick.

Vem är säljaren?

Om du funderar på att köpa din begagnade Iphone X på blocket, har vi ett par varningens ord. Det är riktigt mycket pengar att skicka iväg till en okänd människa. Du har inga garantier för att du får telefonen, eller vilket skick den visar sig att vara i. Självklart kan du ha tur och göra ett riktigt kap, men vill du vara säker rekommenderar vi att du letar reda på en etablerad återförsäljare av begagnade telefoner. Du kan t ex kontakt bluecity.se


Share: