31. juli 2019 0 Comments Ekonomi

Ta lån för att köpa aktier

Hos den som är intresserad av privatekonomi finns det säkert ett stort intresse för finansmarknaderna. Det är på finansmarknaderna man kan göra riktigt bra affärer och tjäna riktigt stora pengar. 

Finansmarknaderna är dock mycket mångfasetterade och det krävs en hel del tid för att kunna följa utvecklingen i detalj. Det finns också stora risker med att placera i aktier eftersom en del bolag inte alltid är helt ärliga med sin redovisning.  

En person som vill ha en riktigt fin utveckling på sin aktieportfölj kan låna till aktieköpen och därmed se portföljen växa snabbare. 

Varför är det smart att låna till aktieköp

Det smarta med att låna till aktieköp är att räntan på lånet helt säkert är lägre än den genomsnittliga avkastningen du kan få på din aktieportfölj. 

Detta beror på att riskerna är lägre på lånemarknaden än vad de är på aktiemarknaden. Genom att låna pengar kan du alltså flytta dem från en lågriskmarknad till en högriskmarknad vilket i sin tur gör det möjligt för dig att tjäna på mellanskillnaden mellan dessa två marknader. 

Detta skulle man kunna kalla för en pengamaskin men det är inte så enkelt. Riskerna på lånemarknaden är som sagt lägre och de är det av en anledning. Om aktiemarknaden viker kan det vara så att dina lån helt plötsligt är större än avkastningen på din aktieportfölj och då har du rejäla problem. 

Hur fungerar lånen

När du börjar dina spekulationer på aktiemarknaden med lånade pengar kan du ta ett enkelt privatlån. Det finns en variant av privatlån som kallas smslån och de är mycket enkla att ta. Allt du behöver göra är att fylla i en mycket enkel ansökan och det finns också välutvecklade tjänster för att jämföra olika lån med varandra. 

Du kan läsa mer om lånemöjligheter och hur du kan jämföra lån för en aktieportfölj här: vipbanks.se


Share: