5. maj 2020 0 Comments Ekonomi

Ett företag byggs inte upp över en natt

De flesta nya företagare förstår att det krävs en ansträngning för att skapa ett företag, men de kanske inte känner till de många stegen som behövs för att komma igång. Om du är villig att försöka bygga ett företag är det lättare att dela upp det som behöver göras i steg. Ett företag byggs inte upp från scratch över en natt – det kommer att ta tid och kräva hårt arbete.

Börja med varför

Simon Sinek är en känd författare inom entreprenörskap och företagande som skapat uttrycket: ”börja alltid med varför” Det är bra att veta varför du startar ditt företag. Vet du detta kan du lättare sälja in din ide eller din vara till kunder, partners och investerare. Skilj på om verksamheten tjänar ett personligt “varför” eller ett marknadsmässigt “varför”. Alltså – startar du företaget främst för att du brinner för en ide och att företagandet ska uppfylla ett personligt mål, eller är syftet mer att fylla en lucka i marknaden som du kan tjäna pengar på?

Undersök dina konkurrenter

Om du har bestämt dig för att starta eget vet på du säkert redan om vad du vill sälja, eller åtminstone den marknad du vill komma in i. Sök snabbt efter befintliga företag i din valda bransch. Lär dig vad nuvarande ledande företag på marknaden gör och ta reda på hur du kan göra det bättre. Om du tror att ditt företag kan leverera något andra företag inte gör (eller leverera samma sak fast snabbare och/eller billigare), har du en bra idé som är värd att realisera.

Finansiering i ett tidigt stadium

Det vanligaste problemet i det tidiga stadiet som uppstår är finansieringen – lösningen stavas oftast lån. De större bankerna och långivarna gör alltid en kontroll mot upplysningscentralen för att bevilja ett lån. Har du en be betalningsanmärkning behöver du gå en annan väg. Lån utan uc är för dig som har en betalningsanmärkning, men är i stort behov av ett lån.


Share: