22. januari 2020 0 Comments Utrustning

Utrustning för promenaderna

Vilken utrustning du behöver handlar självklart om vilken sorts promenader vi pratar om. En kort tur runt kvarteret kräver inte så mycket, men är det skogspromenader under några timmar är det en annan femma. Självklart åar vi all olika, och det finns inget som passar alla.

Det du ska titta på är först och främst skorna. Det är viktigt att de är bekväma och tåliga. Det kanske känns onödigt att investera i vandrarskor, för det här. Vi vill ändå påpeka att man ska ta hand om sina fötter, Rätt skor är bra för båda knän och rygg och går du långa sträckor är det inte tokigt alls, att skaffa vandrarskor. Det finns flera bra märken att välja mellan här. Använd dessutom strumpor utan söm, bra skor kan vara helt meningslösa om du fått på dig fel strumpor. Skavsår är inte roligt och egentligen helt onödigt.

Men låt oss titta lite närmare på de olika plaggen

Tröjan och jacka

Här spelar förstås vädret en stor roll. Du klär dig efter både årstid och väder. Undvik bomullströjor. De blir våta när du svettas, och det är inte trevligt under någon årstid. På vintern kan det innebära en rejäl förkylning. Investera i stället i svettabsorberande eller ren ylle. Det är det bästa. Jackan ska vara vind- och vattenavvisande och gärna med bra fickor.

Benkläder

Även här är vädret en väsentlig faktor. Vi vill dock passa på och nämna Fjällräven byxor. De är gjorda för utomhusbruk, ser trevliga ut och finns i flera olika utföranden, korta såväl som långa. Har du varma tights underst kan du ha korta byxor hela året om. Det finns dem som föredrar detta. I annat fall väljer du benlängd efter årstiden. G1000 byxor är helt oslagbara när det gäller komfort under de långa promenaderna. Vi föredrar också byxor med bra fickor, något som Fjällräven byxor har.


Share: