5. maj 2019 0 Comments Trädgården

Föreläsningar om trädgårdar

För dig som är intresserad av trädgårdar är våren en viktig årstid. Det är då det är dags att vara ute tidigt med trädgårdsskötseln för att du ska få de resultat du önskar innan Sveriges korta sommar är över.

Det finns ingen ände på hur mycket du kan lära dig om trädgårdar och trädgårdsskötsel. Det finns numera stor tillgång till utbildningar och                  föreläsningar om hur du bäst sköter din trädgård. Det är bara att välja och vraka.

Att odla sin trädgård

Att påta i sin trädgård är en fantastiskt avkopplande aktivitet. Man får den där sköna känslan av att man är nyttig samtidigt som man kopplar av, glömmer sina problem och rör på sig ute i friska luften. Det är många fördelar på en och samma gång det. Många av oss gillar att dra upp riktlinjerna för hur trädgården ska förvaltas redan under våren och sedan systematiskt sätta våra planer i verket. Det handlar om en perfekt gräsmatta, nya grusgångar, stenpartier, blommor, häckar och dessa trevliga små besök hos järnhandlaren för att köpa in de redskap och verktyg som behövs för att nå dessa resultat.

Modernisering av trädgården

På senare år har det skett en modernisering och automatisering av hur trädgårdarna sköts i Sverige. Robotgräsklipparna har gjort sitt intåg fullt ut och det är en stor glädje för oss som irriterades av motorgräsklipparna och de avgaser de medförde. Gräsmattorna blir också bättre klippta med robotarna och de är också jämt klippta hela tiden. Ingen mer ångest över den oklippta gräsmattan.

Det är också andra områden som modernisterats i trädgårdsarbetet. Det är nu vanligt att ha automatisk bevattning som gör att vattningen sätter igång när gräset är torrt. Det är också mycket vanligt med ekologiskt gödsel som gör att jorden blir mindre sur och därför klarar sig bättre år för år. Mycket att glädjas över med andra ord.


Share: