5. maj 2019 0 Comments Uncategorized

Ska du skicka ett paket?

Gör dig vissa tankar om du ska skicka paket. Det är inte alltid så lätt att veta vad för transportfirma som är det bästa alternativet. Alltefter vad du ska skicka och vilken roll priset spelar för dig, kan det vara en bra idé att fråga de olika transportfirmorna vad de kan erbjuda.

 

Viktiga faktorer som påverkar priset:

-Är det en stor eller liten mängd du ska skicka? Ju fler försändelser desto större rabatt kan du uppnå.

-Är paketet temperaturkänsligt? Vissa varor beöver transporteras i en speciell behållare som håller det kyligt. Inte alla transportfirmor erbjuder detta alternativ så hör dig noga för om du har behov för detta.

-Ska du skicka ett djur? Ja, du hörde rätt. Några transportfirmor transporterar faktidkt djur. Det har såklart en påverkan på priset eftersom det ska vara en ledsagare med om det t.ex. är en sällsynt katt du vill skicka.

-Spelar miljön stor roll för dig? Transportfirmor kan inte klassificeras som miljöhjältar men några är bättre än andra. Fråga om de kan erbjuda CO2-neutrala transporter. Det kan tillkomma en avgift men det kan det vara värt.

-Vill du ha paketet framme snabbt? Det påverkar priset eftersom försändelsen blir transporterad med flyg om det är bråttom och det är inte billigt. Var ute i god tid och få ner priset eftersom transportfirman istället använder sig av lastbilar som är ett betydligt billigare alternativ.

-Är det du som betalar? Det behöver inte alltid vara tillfället. Kanske är det personen i andra änden som står för att betala transportkostnaden. Fråga transportfirman om de erbjuder det alternativ som heter ”mottagaren betalar”.

Det är som du kan se inte alltid så enkelt att skicka paket men om du har dessa punkter i åtanke har du större chans att få ner kostnaden på förnuftig nivå.


Share: