28. november 2019 0 Comments Huset

Designa badrummet

Det första du gör när du ska designa ditt badrum, är att fundera på planlösningen. Har du helt fria händer kan du utgå från dörr och fönster. Placera toaletten utanför synhåll från dörren, och badkaret placeras så du kan njuta av utsikten från fönstret. Om du har en spegelvägg eller en glasskiljevägg som första blickfång innanför dörren, är en smaksak. Det viktiga är att du har ett bekvämt flow i inredningen, så att placeringen känns naturlig. När själva planlösningen är på plats är det dags att ta tag i detaljerna i badrums designen.

Inredning med förvaringslösningar

Nästa steg är skåp och hyllor. Det kanske inte känns som det roligaste men det är bland det viktigaste. Utan ordentliga lösningar på hur du ska förvara badlakan och rengöringsartiklar är din design av badrummet nästan verkningslös. Det är skåp och hyllor som håller ordning och reda när den estetiska delen av designen är på plats. Vi har många riktigt fina lösningsmöjligheter bland våra skandinaviska företag. Du kan tex välja ett Dansani badrum och få en stort sett komplett lösning på ditt badrum. Här finns flera möjligheter för både skåp, speglar, tvättställ mm.

Andra detaljer i badrumsdesignen

Har du vält fått både plan- och förvaringslösningar på plats är det dags för det roliga. Det är nu du kan ta tag i färger och material på väggar och golv. Vill du ha kaklade väggar och klinkers på golvet? Eller känns det bättre med målade väggar? Det ska ju vara en helhet som kompletterar varandra. Har du valt ljusa färger på både skåp, porslin, golv och väggar kan textilierna vara det som bidrar med färg. Ju neutralare du varit med de permanenta färgerna, ju djärvare kan du tillåta dig att vara med färger och mönster på handdukar, duschdraperier och eventuella gardiner. Design av badrum kan vara riktigt roligt och bjuda på många olika beslutsmöjligheter.


Share: