27. januari 2022 0 Comments Huset

Dags för nya utemöbler?

Ibland är det ju ett måste att byta ut de utemöbler man redan har. Antingen för att de har ett visst antal år på nacken, eller för att man är ute efter något helt annat. Om det är så att du ska köpa nya utemöbler, så kan du kika på https://www.vidaxl.se/g/4299/utemobler. Där har du ett brett utbud av just denna typ av möbler. När du ska satsa på nytt, fundera då på vad det är du vill ha och vad som får plats på din uteplats. Fundera även på material! För det är ju så att vissa material kräver ju mer underhåll än andra.

Ta hand om dina trädgårdsmöbler

Oavsett vad för material du väljer att dina nya utemöbler ska vara i, så bör du ta hand om dem. Det på lite olika sätt. Ha dem gärna under tak om möjligt eller satsa på att ha ett möbelskydd. När det bli höst, ta in dem och förvara dem torrt och svalt under vintern.

Du som väljer att köpa trädgårdsmöbler i trä, du bör se till att underhålla dem, helst varje år. Det genom att olja in dem. Innan du oljar in dem kan det även vara bra att tvätta av dem samt slipa dem vid behov.

Väljer du att ha utemöbler i ek eller furu, så ska de oljas in 3–4 gånger första sommaren du använder dem, då med träolja eller linolja.

Är det teak som är ditt material, så kan du välja att låta dem vara som de är. Teak är naturligt fet, men får en silvergrå färg om du inte oljar in dem. Så vill du att de ska behålla den färg de kommer i, så olja in, annars är det bara att låta dem vara.

När det gäller andra material, så räcker det ofta bra att tvätta av dem ibland med en fuktig trasa.


Share: