3. juli 2020 0 Comments Utrustning

Tips för semesterfoton

En av de sakerna du inte får glömma på semestern är kameran. Kameran förevigar minnen. Minnen som du genom bilder har med dig livet ut. Även om semestern inte känns som den mest speciella på förhand kan den mycket väl bli det. Du vet aldrig vad som kommer hända och när du ges möjlighet att ta den där perfekt bilden. Glöm därför inte kameran. I denna korta text ges 2 tips på hur du tar den perfekta semesterbilden – häng med.

Det första tipset: förbered dig väl

Har du köpt en ny professionell kamera att ta med dig på semestern har du genomfört det första viktiga steget. Men att bekanta sig med kameran glöms lätt bort. Något som ska göras innan du semestern börjar. Alltså – hemma i soffan inna du åker iväg.

Många tar med sig instruktioner och manualer på semestern – men då missar man möjligheten att ta den där perfekt bilden om du inte kan kameran. Var därför förberedd.

Nästa tips: rama in motivet

Alla bilder blir snyggare med en naturlig ram. Då menar vi inte en ram som läggs in på fotot efteråt. Utan en naturlig ram. Det kan bestå av olika saker – grenar från träd är det vanligaste.

Ska du ta ett foto på alla barnen med en fin utsikt i bakgrunden – se till att några träd eller annat är med på fotot. Det blir snyggare bilder som ser naturligare ut.

Är ni på stadssemester? Då kan valv, broar, skyltar och liknande användas som naturlig ram på fotot. Ramen behöver inte täcka hela motivet – men det bör finnas en antydan till en ram synlig.

Låt inte bilden ligga kvar på datorn

Ett av de vanligaste misstaget som görs nuförtiden i den digitala eran. Man låter bilden ligga kvar på mobilen och datorn. Och där ligger den utan att någon tittar på den.

Skriv istället ut bilder – varför inte på en canvastavla? Canvastavlor med motiv från en semester är ett utmärkt sätt att föreviga en semester.


Share: