3. april 2019 0 Comments Utrustning

Så lyckas du med dukningen – 3 tips

När du får gäster på besök är självklart maten och sällskapet det viktigaste. Men även dukningen påverkar upplevelsen för gästerna.

Att lyckas med sin dukning är inte alltid helt lätt, det krävs en viss känsla för att få till det. Följ våra 3 tips nedan så ökar du chanserna att få till det!

Välj rätt duk

Duken präglar i hög grad hur dukningen upplevs. En vacker vit linneduk kan vara perfekt en skön sommardag. En annan gång är det en mörkare mer elegant duk som är det rätta valet.

Det finns gott om dukar att välja bland på nätet, köp gärna några olika varianter så att du kan vara flexibel beroende på vad det rör sig om för tillställning.

Matchande servis

Servisen är nästa sak du bör tänka på. Försök hitta en servis som matchar duken och som går ihop med ditt helhetstänk kring dukningen. Även här gäller att det är bra att ha några olika serviser med olika stil hemma som du kan välja bland, beroende på vilken känsla du vill skapa.

En klassisk, elegant servis kan passa utmärkt vid ett högtidligt tillfälle, medan en stilren, modernare variant kan vara mer lämplig i ett lite mer informellt sammanhang.

Detaljerna avgör

Glöm inte bort att dekorera bordet med olika typer av detaljer, som blomblad, ljus, servetter och prydnader. Ibland kan en enda detalj göra hela skillnaden när det handlar om att lyckas med sin dukning.

Med levande ljus och vackra blommor kan du komma väldigt långt. Det kräver inga dyra investeringar och det är dessutom tacksamt eftersom det är svårt att misslyckas med just dessa detaljer. Dämpa gärna belysningen i rummet om du vill skapa en intim och mysig stämning runt bordet. Kom ihåg: det är ofta de små och enkla åtgärderna som gör den stora skillnaden!


Share: