19. september 2019 0 Comments Uncategorized

Har ditt barn svårt att hålla tätt?

Det är vanligare än man tror men det gör det inte mindre besvärligt. Urininkontinens bland barn kan ha många olika orsaker. Som tur är finns det hjälp att hämta, antingen med hjälp av psykolog eller rätt hjälpmedel. Ett hjälpmedel kan vara en klocka som vibrerar för att påminna ditt barn om att det är dags att gå ut på toaletten och kissa, se exempelvis https://dryandcool.se/. Det beror också lite grann på om barnet har viljan till att sluta kissa på sig. Om barnet inte tycker att det är ett problem så kan det hända att barnet ignorerar klockan. Det är vïktigt att man pratar igenom användandet av klockan på ett konstruktivt sätt.

Andra hjälpmedel är vadderade kalsonger. Vad som fungerar bäst är lite olika. Vissa barn kan behöva använda båda hjälpmedel medans andra kan nöja sig med att bara använda ett utav dem. De specialdesignade underkläderna gör att ditt barn inte behöver skämmas om olyckan skulle vara framme. Samma sak gäller här att man försöker prata om varför dessa olyckor händer och hjälper barnet. Kanske är det så att barnet är mitt uppe i en lek och därför glömmer bort att det behöver gå på toalett eller kanske tycker inte barnet att det är ett problem att kissa i byxorna. I vissa fall kan det också bero på toaletterna, att de inte är tillräckligt rengjorda och det på så sätt påverkar barnet, att det inte vill gå på toaletten.

I vissa tillfällen kan det också bero på hur moget barnet är, kanske kan det helt enkelt inte märka att det är dags.

Det är viktigt att tänka efter ordentligt vad det är som gör att barnet kissar på sig och försöka prata igenom det ordentligt för att på så sätt verkligen kunna hjälpa barnet så att det inte behöver gå runt och bekymra sig om olyckor.


Share: