27. februari 2020 0 Comments Uncategorized

Ingredienser för en lyckad fest

Under sommarhalvåret är det vanligt med event och fester utomhus. Vi svenskar är inte bortskämda med varmt väder så vi vill gärna ta möjligheten att vara utomhus på bröllopsfesten eller 50-årsfesten om det går. Tyvärr ser verkligheten ofta annorlunda ut, svenska somrarna är långt ifrån solsäkra och det finns risk för både regn och vind som kan förstöra den bästa av fester. Nedan kommer ett par tips på saker som är värda att tänka på när du planerar nästa fest.

Förbered dig

Det vanligaste orosmolnet vid ett event utomhus är rädslan för regn. Även om man kan få ett hum genom att kolla på väderrapporter så ändras vädret snabbt – man är aldrig säker. Därför är det alltid lättast att förutsätta att det blir dåligt väder med regn, allt annat blir då en positiv överraskning. Lättaste sättet att skydda sig mot regn är ett tält där festen kan fortsätta i lugn och ro. Obwiik.se säljer många olika varianter och typer av tält av hög kvalitet.

Se också till att förbereda dina gäster så bra som möjligt för festen. Skicka ut info om vad det ska ha med sig, klädsel, dryck och mat samt eventuella kostnader. Gäster gillar inte obehagliga överraskningar så se till att minska risken för dessa. Det är bra bra att vara förberedd på det oväntade, en gäst som mår dåligt, eller någon som blir blöt på vägen. Att erbjuda ett paraply eller en torr tröja är en liten gest som enkelt betalar sig tillbaka!

Lämna i städat skick

Oavsett var du har din fest – om det är på din tomt eller på en av kommunens ägor – se till att lämna det rent och snyggt. Packa ihop alla tillhörigheter ordentligt och ta en extra runda för att kolla så det inte finns några tomburkar eller skräp kvar. Genom att torka tältet kan du enkelt använda det till nästa fest.


Share: