30. april 2019 0 Comments Uncategorized

Funderar du på att vandra?

Vi har flera vackra vandringsleder i Sverige och det behöver inte vara i fjällen. En helgtur med en övernattning kan vara tillräckligt för att koppla av ladda upp batterierna. Googla vandringsleder så hittar du snabbt en nära dig.  Här tänkte vi tipsa lite om utrustningen. Även om det inte behöver vara dyr specialutrustning finns det ändå några detaljer som man bör ta med.

 Vad ska du ha på dig?

Till en dagstur som inte innebär tung packning eller avancerad terräng är vanliga vandringsskor helt ok. Rör det sig en en längre tur, flera dagar I mera krävande terräng är det bättre att investera i vandringskängor. Det ger ett bättre stöd åt fötter och anklar.

Eftersom vädret ibland överraskar är regnkläder alltid bra att ha med. Annars klär du dig bäst efter lager-på-lager princioen. Då kan du både ta av dig och ta på dig, allt efter vädret. Undvik bomullkläder eftersom det håller på fukt och ha alltid en hatt med dig.

Sedan ska du förstås ha karta och kompass med dig. Även om du vandrar på en led som är bra markerad är det alltid bra att ha en karta. Googlemaps och gps fungerar bara om du har täckning och ström, en gammal hederlig papperskarta kan vara guld värd. Vill du titta på kläder och utrustning kan du se mera här

Vad ska du äta?

Utan tillräckligt med vatten kan dina muskler helt enkelt inte presetera lika mycket. Se till att ha vatten med dig. Fyll på vid vattenposterna längs leden så du är säker på att ha tillräckligt fram till nästa post.

Det finns gott om pulver- och snbbmat att ta med sig. Här kan det vara värt att fundera på proteinpulver att blanda en shake av. Det är både enkelt och mättande och smakar dessutom riktigt gott.

Ett bonustips är solglasögon och solkräm.


Share: