10. maj 2019 0 Comments Huset

Vilket intryck ger ditt hus?

Vi inreder ofta huset och trädgården så det passar vår livsstil. Samtidigt blir vårt hem som en spegel som visar förbipasserande vem det är som bor i huset. Ligger det barncyklar i infarten eller är det en välkrattad grusgång? Eller är grillhörnan placerad precis vid garaget, så man snabbt kan komma i lä om den svenska sommaren skulle överraska? Det säger en hel del om människorna som bor på adressen.

Hur ser din uppfart ut?

Tittar vi ute vid vägen kan du även inreda här. Kanske du vill ha en tredimensionell figur med ert husnummer? Ett markant blickfång som gör att dina gäster alltid hittar rätt. Självklart kan du även nöja dig med en rad med tagetes längs staketet. En detalj som vi alla kan använda oss av är brevlådan. Den finns vid varje tomtgräns i tätorten, så varför inte utnyttja detta? En brevlåda måste förstås uppfylla vissa krav till storlek och placering. Det finns informationer om detta på postens hemsida. En av reglerna är att samtliga som bor i hushållningen ska ha sina namn på brevlådan. Skaffa en skylt med vackert utformad text. Kanske du vill passa på att göra ett statement här ? En ”ingen reklam tack” skylt berättar vem du är samtidigt som den ser till att du slipper reklamen.

De flesta av oss vill väl att uppfarten känns välkomnande? Våra gäster ska känna att vi är glada för att de kommer, själva ska vi kunna slappna av när vi kommer hem från jobbet. En liten myshörna med ett par stolar och bord kan vara precis vad du vill se, när du stiger ur bilen. Det kan också vara doftande blommor som lavendel och schersmin som bidrar till din stil. Om inte du vill använda tiden på att rensa ogräs kanske du istället satsat på gräsmatta och staket. Möjligheterna är närmast oändliga.


Share: