16. september 2019 0 Comments Huset

Måla om huset

Med jämna mellanrum behöver du måla om ditt hus. Det är helt enkelt så att över åren, med väder och vind, så slits färgen ned och till slut flagnar den och faller av. Det är då du måste måla om huset för att skydda träet. 

Det kan tyckas vara ett mycket enkelt projekt att måla om ett hus. Upp med lite färg bara så är det klart. Så är det dessvärre inte. Det är ett ganska omfattande projekt att måla om ett hus. Det som tar mest tid i anspråk är inte själva målningen, som måste ske två gånger, utan förarbetet. Den gamla färgen måste först skrapas av och sedan måste eventuella hål och sprickor tätas för att husfasaden ska vara helt klar för målning. 

Fatta beslut om färger, hantverkare med mera

Det är en hel del beslut du behöver fatta när du ska måla om ett hus och det är en hel del förarbete som måste göras för att du ska bli klar med planeringen. Det handlar om färg på huset, ska det vara samma färg som originalet eller vill du byta färg? Vilken kvalitet på färgen ska du ha? Vad kostar färgen att köpa? Finns det billigare alternativ att få tag på, till exempel genom att köpa online? 

Tänk på detta när du ska måla om huset

Tänk på följande när du ska måla om huset: 

  • Ta in bra hantverkare som går att lita på
  • Förlägg arbetet till sommaren som har bättre tork
  • Leta bra priser på färg

Finansiera målningsprojektet

För att få ihop ditt målningsprojekt kanske du behöver lite extra pengar i kassan. Då kan det vara bra att ta ett smslån. De är mycket enkla att ansöka om och de är mycket lätta att få. Du kan läsa mer om smslån och hur du kan jämföra olika smslån på: selectbanks.se.


Share: