29. maj 2019 0 Comments Huset

Egen verkstad eller hobbyrum

Alla förtjänar att ha ett eget utrymme för sin kreativa hobby. Det spelar ingen roll om det är en snickarverkstad med komplett maskinpark eller om det är en liten hörna där du kan sitta och föra din bullet journal. Se dig omkring hemma med ett kreativt öga så kommer du med största sannolikhet att upptäcka att du redan har en stor del, av det du behöver för att skapa ett sådant utrymme. Och kom ihåg, även om du just nu inte har en budget som tillåter att du skapar din ideella verkstad, så kan du alltid börja i det lilla och komplettera efterhand. Det är tre saker som måste fungera för att ditt hobbyutrymme ska bli bra.

Inredning

Din arbetsyta ska vara stark och hållbar och ge dig massor med arbetsplats. Oftast är det ett stort och tungt bord I trä eller metall som fungerar bäst till detta. Se till att arbetshöjden fungerar, så att du kan arbeta bekvämt vid bordet. Bordshöjden avgörs av om du ska stå eller sitta vid bordet, samt din egen höjd. Ska du sitta vid bordet ska du även ha en stol i bra kvalitet. Den ska gå att justera så den passar just dig

Förvaring

När det gäller förvaring är möjligheterna nästan oändliga, oavsett hur litet utrymme du har till ditt förfogande. Är ekonomin begränsad kan du återanvända olika burkar och plastlådor för att förvara småsaker som skruvar och spik, färger och penslar eller trådrullar och synålar. Självklart kan du även införskaffa professionella förvarningssystem med hyllor och lådor. Det går att köpa kompletta Verkstadsinredningar . Anslagstavlor behöver inte kosta mycket. Du kan använda en spånplatta som du skruvar upp på väggen och målar. Det går att såga till en sådan så att den passar perfekt, där den ska hänga. Sätter du upp magnetband har du ett enkelt sätt att förvara metallverktyg.

Belysning

Nästa steg är belysningen. Du behöver en kombination av ordentlig allmänbelysning i rummet och fokuserat arbetsljus där du står. Du kan experimentera lite med olika sorters ljuskällor, så du hittar det som passar dig bäst. Det kan vara ljusrör i taket och led lampor vid bordet. Kanske behöver du även spot lampor, om du jobbar med små detaljer. Olika lampor ger olika effekter och det är viktigt att du hittar en arbetsbelysning som gör att du ser ordentligt, utan att anstränga dina ögon.


Share: