2. april 2019 0 Comments Huset

Sov bättre

När vi jobbar på oavbrutet under en längre tid blir vi trötta och har vi ett stillasittande arbete kan tröttheten sätta sig i huvudet mer än i kroppen. Som ett resultat av vår tilltagande trötthet kan det dock hända sig att kroppen reagerar på precis motsatt vis mot vad vi hoppas på. När vi lägger oss för att sova på kvällen kan vi inte sova alls utan ligger istället vakna och morgonen efter känner vi oss än tröttare. Det kan i detta läge både vara svårt att förstå vad som händer och det kan också, med hänsyn till att du blir tröttare och tröttare, vara svårt att hitta energi nog.

Det första du behöver göra om du har svårt att sova på nätterna och du inte rör på dig mycket under dagarna är nog att vara ute och röra på dig mer. En rejäl promenad i friska luften som gör dig riktigt trött fysiskt kan vara tillräckligt för att du ska känna dig mer avslappnad. Räcker inte det får du helt enkelt öka dosen och försöka få in mer aktivitet varje dag.

Sedan kan det också vara så att du behöver se över din sovplats. Du kanske behöver ett kallare rum, ett mörkare rum, en bättre säng? Du kanske också behöver en my madrass.  Finn den perfekta madrass hos Bättre Nätter som sedan länge har specialiserat sig på sängar och madrasser.                                          

När du väl sett över både nivån på din fysiska aktivitet, ditt sovrum, din säng och din madrass ska du se att du kommer att kunna sova mycket bättre än tidigare. Men det är viktigt att du är lite tålmodig för förändringen kanske inte kommer på en gång. Det är förstås också viktigt att du inte ger upp dina förändrade vanor när sömnen blir bättre. Du måste jobba på med din hälsa, den är ett livslångt projekt.


Share: